divendres, 10 de juliol del 2009

FILETS DE LLOBARRO amb maionesa d'all i perfum de cítrics


Aquest és un plat deliciós!

Vaig estar molta estona buscant alguna recepta per fer els llobarros que ens havia portat el meu pare fins que vaig trobar aquesta.
Només de llegir-la se'm va fer la boca aigua!
El problema és que no us puc dir la font perquè l'he estat buscant i no hi ha hagut maneres de trobar-la...
Ja l'he trobat! Aquí.

Repetiré segur!
  


INGREDIENTS

Dos llobarros ben fresquets

Pel farcit
3 o 4 patates
1 ceba 

Per la maionesa
1 ou
oli d'oliva
1 o 2 alls

Per l'almívar de cítrics
1 llimona
1taronja
1 aranja
200cl d'aigua
150 g. de sucre

PREPARACIÓ

Les patates:

- Pelem i tallem les patates ben finetes, fem el mateix amb la ceba i ho posem en una plata amb oli, sal i grans de pebre.
Tapem la plata amb paper d'alumini i posem la plata al forn a 160º fins que estiguin fetes (de 30 a 50 min. depenent del forn.)

L'almívar de cítrics:

- Rentem les fruites ben netes i les pelem ben fines vigilant que no quedi la part blanca. ( aprox. 1/4 de cada fruita) i la tallem en juliana ben fineta.
- Posem l'aigua amb el sucre al foc, quan bulli afegim les pells i deixem reduir fins que quedi un almívar.

La maionesa d'all:

- Posem els ingredients  ( ou, oli, all, sal)  en un recipient i  "triturem" fins que la maionesa quedi ben lligada.

Els llobarros: 

- Agafem els dos llobarros i en traiem els filets, els salpebrem.
- Els enrotllem i els omplim amb les patates que hem confitat al forn amb la ceba.
- Posem una mica de maionesa d'all a sobre de cada un d'ells i cap al forn a 15-20 minuts a 180º.

Servim amb un raig d'almívar de cítrics.

Molt bon profit!!

dilluns, 6 de juliol del 2009

RATAFIA FETA!!!!

Com cada any la nit de Sant Joan vam fer el mes preuat dels nostres brevatges, la ratafia.
Ara toca esperar 40 dies a sol i serena i a degustar-la!