divendres, 10 d’abril del 2009

Tonyina amb ceba, mel i salsa teriyaki


La tonyina sempre ens la mengem a la planxa o a la brasa. Sola, sense res més.
Arriba un dia que vols provar alguna cosa, fer-la un xic diferent, acompanyar-la amb alguna salseta. 
Aquest va ser el resultat i ben bo que va sortir.

INGREDIENTS

Tonyina
Ceba
Mel 
Salsa teriyaki
Arròs basmati

PREPARACIÓ

- Posem l'arròs a fer.

Per la salsa:

- Tallem la ceba fineta i la posem a la paella amb un raig d'oli, la coem a foc lent durant uns minuts.
- Quan la ceba comenci a estar tova hi afegim un parell de cullerades de mel li donem unes voltes.
- Traiem la paella del foc i afegim la salsa Teriyaki. Remenem fins que quedi ben lligat.

- Fem la tonyina a la planxa o a la brasa.
- Un cop feta la posem al plat i tirem una mica de salsa per sobre, acabem el plat amb una mica d'arrós. 

Bon profit!

12 comentaris:

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Fàcil, fàcil, com a mi m'agraden les receptes. Salut!!!!

Mercè ha dit...

Oh, quina salsa més original!! I boníssima que ha de ser!! Me l'apunto!!
Una abraçada!

Gemma ha dit...

A mi també m'ha agraadat molt la recepta, una manera diferent de menjar la tonyina, amb un punt oriental... m'apunto la salseta :)

La cuina vermella ha dit...

Hola illetabonica! quina salseta més bona, amb aquest peix tan nutritiu, segur que va ser un plaer pel paladar! Molts petons.

Sargantana ha dit...

M'encanten les receptes amb un toc exòtic. I quina presència que fa amb aquest color de caramel.

Maria ha dit...

A vegades el cos necessita urgentment receptes ben saboroses però molt naturals i sanes, com aquesta..
Petons..

sol ha dit...

Mmm!Me encanta el atún y con salsa teriyaki aún más... Muy linda foto.

xaro ha dit...

Amb el que m'agrada a mi la tonyina i amb aquesta recepta tant original, aviat la faré i segur que la disfrutaré molt.

ARA ha dit...

Ha de estar bonissima, jo la faig semblant amb ceba i salsa de soia, molt bona també.

Cuinagenerosa ha dit...

segur que va sortir bona, m'imagino perfectament com lliga de bé amb la tonyina ben poc feta. salut!

marilu perez ha dit...

Que rico illetapitita! hace poco hice sushi (tengo pendiente hacer el post) y me quedé con las ganas de hacer atún teriyaki...Tiene un pinta estupenda...

RUBEN ha dit...

Senzill i bo segur! Això s'ha de provar!
Una abraçada