dimarts, 18 de novembre del 2008

ESPAGUETIS DE TINTA DE SÍPIA, AMB SÍPIA I ROMESCO

Aquest és un plat de pasta molt senzill de fer i el resultat és bastant sorprenent, a nosaltres ens agrada molt.

INGREDIENTS

Pasta amb tinta de sípia
Sípia (2 de petites o 1 de grossa)

Sofregit de tomàquet
Salsa romesco
Parmesà


PREPARACIÓ

- Posem els espaguetis a bullir seguint les instruccions.

- En una paella saltegem la sípia tallada petita, un cop feta hi afegim sofregit de tomàquet i ho deixem coure a foc lent.
- Just abans de retirar la paella del foc hi afegim la salsa romesco, remenem fins que quedi ben lligat i ja ho podem treure del foc.

- Escorrem els espaguetis i els servim amb una mica de salsa per sobre i encenalls de parmesà.

Bon profit!

dilluns, 10 de novembre del 2008

PANELLETS

Per fi tinc una estoneta per posar el blog al dia.
Hem estat bastant enfeinats amb alguns espectacles del festival de teatre temporada alta de Girona, ara sembla que podem respirar amb una mica de tranquil·litat, de moment ho sembla...

Us presento el panellets que vaig fer el dia de sant Narcis.
(vaig treure hores d'allà on no n'hi havia per poder menjar panellets fets a casa que són els que més ens agraden)

La base de tots els panellets és la mateixa:

500g de farina d'ametlla
300/400g de sucre
1 patata mitjana
1 ou (clara-rovell)
Pinyons, ametlla picada, coco, xocolata, cacau en pols, sucre en pols, festucs, cafè

Bullim la patata amb la pell fins que estigui feta i la deixem refredar.
Un cop freda la pelem i la barregem amb la farina d'ametlla i el sucre fins que ens quedi una pasta homogènia.
D'aquesta pasta en farem tantes porcions com gustos vulguem fer.

Els panellets els courem al forn ja calent a 250º de 3 a 8minuts.

PANELLETS DE PINYONS

Fem boletes amb la pasta, les passem per la clara d'ou batuda i els arrebossem amb pinyons, els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

PANELLETS D'AMETLLA

Fem boletes amb la pasta, les passem per la clara d'ou batuda i els arrebossem amb ametlla picada, els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

PANELLETS DE COCO

Afegim un parell de cullerades de coco ratllat a la pasta i barregem bé.
Fem boletes amb la pasta, els arrebossem amb coco ratllat, els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

PANELLETS DE CAFÈ

Afegim una mica de cafè a la pasta i barregem bé.
Fem boletes amb la pasta, les arrebossem amb sucre en pols , i les posem a la plata.
Els donem forma de gra de cafè.

PANELLETS DE XOCOLATA

Afegim una mica de xocolata a la pasta.
Fem boletes amb la pasta, les arrebossem amb cacau en pols i cap a la plata.
Els decorem amb xocolata un cop els treiem del forn.

PANELLETS DE FESTUCS

Afegim una mica de farina de festucs a la pasta.
Fem boletes amb la pasta, les passem per la clara d'ou batuda i les arrebossem amb festucs picats , els posem a la plata i els pintem amb rovell d'ou.

Cal dir que tinc moltíssimes ganes de fer els panellets que surten a la revista Descobrir Cuina d'aquest mes, crec que algun dia cauran!